Menu

Brug af billeder på internettet

Elektronisk behandling af personoplysninger er omfattet af persondatalovens bestemmelser. Et billede indeholder personoplysninger, hvis personerne på billedet kan identificeres. Når du vil benytte billeder i elektroniske medier som f.eks. internet, intranet og e-mail, gælder følgende:

Hvis du benytter et billede, hvor personer kan identificeres, skal du have skriftlig tilladelse til at benytte billedet, dels:

  • fra personer, som kan identificeres på billedet
    (ved børn under 15 år skal forældre/værge give tilladelsen)

  • fra fotografen, som har taget billedet.

Af den skriftlige tilladelse skal det udtrykkeligt fremgå, til hvilke formål billedet må benyttes. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker at bruge billedet i en ny sammenhæng, skal du indhente en ny skriftlig tilladelse.

Bemærk, at personer, som i første omgang har givet tilladelse til, at du må benytte bestemte billeder, til enhver tid kan ombestemme sig og trække deres tilladelse tilbage. Situationsbilleder kan dog som udgangspunkt offentliggøres uden samtykke.

Situationsbilleder er billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet, f.eks. et billede af gæster til en koncert, legende børn i en skolegård eller billeder optaget under en fritidsklubs udfoldelse af aktiviteter. Det er en betingelse, at personerne på billedet ikke med rimelighed må kunne føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

Du kan læse mere på Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk

Se under "Værd at vide -> Internet -> Offentliggørelse af billeder på Internet".

 

Skriftlig tilladelse - en blanket

Du kan her finde en blanket [her], som kan bruges, når Nibe Boldklub skal have en skriftlig tilladelse fra forældre eller værge til at bruge billeder af deres børn på klubbens hjemmeside eller i trykt materiale.

Print blanketten ud og giv den til forældre/værge eller blanketten på hjemmesiden, så forældre eller værge selv kan downloade den.

Klubnyt 16. maj kl. 20:27
Fodboldstart efter Corona
Ugens udekampe
Marts 2021
5.
fredag
16.00
Nibe B
Spillet
Herrer
U15
U15 Drenge Liga 1/2 / Træningskamp • Træningskamp
Nibe B Kunstgræs
Nibe B
Nibe B Kunstgræs
5.
fredag
16.00
Nibe B
Spillet
Herrer
U15
U15 Piger Liga 1 / Træningskamp • Træningskamp
Nibe B Kunstgræs
Nibe B
Nibe B Kunstgræs
6.
lørdag
10.00
Nibe B
Spillet
Herrer
U12
U12 Drenge 3 x 25 min. / Træningskamp • Træningskamp
Nibe B Kunstgræs
Nibe B
Nibe B Kunstgræs
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;