Opskrifter
Her er en række forskellige nemme sunde opskrifter. Har du selv nogle gode opskrifter, du vil dele med os andre, så send en mail til knud@nibeboldklub.dk.
Proteinpandekager til 1-2 personer:
2 æg, 1 stor banan og 5 spiseskeer havregryn blendes og laves som små pandekager.
Müslibarer:
1 dåse kondenseret mælk (er lavet af komælk og sukker (40-45%). Blandingen er kogt ind til ca 60% af vandet er fordampet. Det er tyktflydende og har en lys gullig farve)
250 g havregryn/müsli
80 g nødder (mandler, hasselnødder etc.)
80 g tørret frugt (tranebær, rosiner etc.)
80 g hakket mørk chokolade
Mælken lunes – må endelig ikke koge!
Alle ingredienserne kommes i og massen rulles mellem 2 stykker bagepapir.
Bages ved 130° C i 1 time
Knækbrød:
1 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
4 dl. mel (1 dl. kan evt. erstattes med rug/grahamsmel)
2 dl. vand
1 dl. rapsolie
1-2 tsk. bagepulver
1-1,5 spsk. salt
Blandes og rulles meget tyndt. Bages 200 gr. i ca. 15-17 min.
Hotte salatwraps med kylling & skyr til 1 person:
• 80 g kyllingeinderfilet
• 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
• Havsalt og friskkværnet sort peber
• 50 g hjertesalat
• 50 g San Marzano-tomater
• 10 g rødløg
• 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
• 50 g skyr
• 1 tsk. koldpresset rapsolie
• 50 g blomkål
• 5 g ingefærrod
• Lidt citronsaft
SÅDAN GØR DU
• Steg kyllingeinderfileterne i 1 tsk. olivenolie. Krydr med salt og peber.
• Skyl og tør salatbladene.
• Skær tomatkødet (kernerne fjernes) i små tern og rødløg i bittesmå tern, og bland disse to ting med 1 tsk. olivenolie. Krydr med salt, peber og lidt citron.
• Rør skyr med rapsolie, groftrevet blomkål og fintrevet ingefær. Smag til med salt, peber og citron.
• Anret salatbladene/salatbådene med kylling, tomatsalsa og skyrcreme.
Chia-boller med gulerod og boghvedekerner:
Lækre boller spækket med sunde kerner - egner perfekt som tilbehør eller picnickurven.
10 stk.
2 dl chiafrø
4 dl vand
50 g gær
1 tsk. havsalt
En knivspids stevia
1 stor gulerod
1 dl knækkede boghvedekerner
2 æg
3 dl fuldkornsrismel
• Sæt chiafrø i blød i 2 dl vand i minimum 10 min.
• Rør gær ud i 2 dl lunkent vand, og tilsæt salt, stevia samt æg, og rør det hele sammen.
• Riv guleroden fint, bland det sammen med gærblandingen, tilsæt herefter de opblødte chiafrø, og rør godt rundt.
• Kom nu de knækkede boghvedekerner i blandingen, og rør fuldkornsrismel i lidt efter lidt.
• Form 10 boller, og bag dem ved 175 grader i 20-25 min.
• Når de er gyldne og sprøde i bunden, er de færdige.
Energibar med blåbær, kakao & lakrids:
Snack et mellemmåltid i form af en energibar med både sødt og salt med I FORM-kuren.
8 barer i alt. 1 bar = 250 kcal
• 100 g pecannødder, alternativt valnødder
• 200 g soltørrede blåbær
• 50 g kokosmel – plus lidt ekstra til drys eller til at rulle eventuelle kugler i
• 2 spsk. kakaopulver
• 2 spsk. raw lakridspulver
• 1 dl ufiltreret æblemost
• 2 spsk. mørk agavesirup eller akaciehonning
• Et nip havsalt (hvad der kan være mellem tommel og pegefinger)
SÅDAN GØR DU
• Rist nødderne let på en tør pande, og lad dem afkøle. Det gør virkelig en stor forskel for smagen, at nødderne ristes!
• Blend alle ingredienser grundigt, og læg massen i en bagepapirsforet form, ca. 15 x 15 cm, så barerne bliver et par cm høje. Stil det på køl natten over.
• Skær barerne ud – der bliver 8 barer af denne portion. Drys med kokosmel.
• Man kan også rulle kugler i stedet og rulle disse i kokos, hvilket forøger energien en lille smule.